Το 1ο RUN PYRGOS είναι γεγονός!

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Κύμα αισιοδοξίας πλημμυρίζει την πόλη μας”

Με πάνω από 1200 συμμετοχές δρομέων-αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία-ολοκληρώθηκε το 1ο RUN PYRGOS. Το φιλόδοξο αθλητικό γεγονός της πόλης του Πύργου που κατάφερε να ενώσει πολίτες όλων των ηλικιών και να δημιουργήσει μια μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και ενήλικες πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή, έτρεξαν για την πόλη και έζησαν μια πανέμορφη εμπειρία με σύνθημα “Τρέχουμε για τη ζωή!”. Το 1ο RUN PYRGOS, που διεξήχθη 7 και 8 Μαΐου συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, τη ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού, την ΠΔΕ με τα Αθλητικά Σωματεία Γ.Σ. ΑΘΛΗΣΗ, Α.Σ.ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΕΪΚΩΝ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με τη στήριξη δεκάδων επαγγελματιών της πόλης.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λίγο πριν κάνει την εκκίνηση του πρώτου αγώνα καλωσόρισε όλα τα παιδιά που κυριολεκτικά πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες. “ Πρόκειται για ένα κύμα αισιοδοξίας που σήμερα πλημμυρίζει την πόλη μας. Αυτό το “τσουνάμι” της χαράς θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Η συμμετοχή είναι η χαρά για τα παιδιά και όχι ο πρωταθλητισμός”, δήλωσε και αποκάλυψε πως οι εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους δεν τελειώνουν εδώ, καθώς με τη λήξη της σχολικής χρονιάς μια μεγάλη συναυλία περιμένει όλα τα παιδιά για να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν, όπως και πολλές δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Πύργου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Πρόγραμμα και οι απονομές

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τα παιδιά του δημοτικού έτρεξαν 1 χλμ, του γυμνασίου και του λυκείου 2 χλμ ενώ οι ενήλικες ολοκλήρωσαν τους αγώνες με την απόσταση των 4 χλμ. Ο δήμαρχος Πύργου έκανε την πρώτη απονομή στα παιδιά του πρώτου αγώνα, ενώ από τον Δήμο Πύργου απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χρήστος Δημόπουλος. Τις υπόλοιπες απονομές βραβείων έκαναν, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο προπονητής Σάκης Καίσαρης και ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολοπουλος, Στόχος της διοργάνωσης ήταν η παρακίνηση όλων των πολιτών στην άθληση και σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τα παιδιά μυήθηκαν στη μαγεία του αθλητισμού και οι μεγαλύτεροι είτε ξεκίνησαν, ή συνέχισαν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Η οργανωτική επιτροπή

Την άψογη διοργάνωση “υπέγραψε” η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη αυτής που αποτελείται από τους: Πρόεδρος Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού, Εθελοντισμού, Επίτιμος Πρόεδρος Χρήστος Δημόπουλος, πρόεδρος ΔΗΚΕΠ (παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής) Αντιπρόεδρος Φλώρα Παπαγιαννάκη, Αλυτάρχης Αγώνων Σάκης Καίσαρης, και τα μέλη: Ιωάννης Αργυρόπουλος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Σκαρτσιάρης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτης Παυλόπουλος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Θεόδωρος Βαγγόπουλος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ανδρέας Τρυφωνόπουλος Ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Πλεμμένος Αντιδήμαρχος Παιδείας-Εθελοντισμού, Μαρία Μοσχοπούλου Άμισθη Σύμβουλος Αθλητισμού, Μάκης Κόκκαλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.