ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ο Δήμος Πύργου δια μέσω της Δη.Κ.Ε.Πύργου, ήταν ο δεύτερος Δήμος σε πανελλήνιο επίπεδο –μετά τον Δήμο Αμαρουσίου- που δημιούργησε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο μοναδικός Δήμος δε που το λειτούργησε με ίδια μέσα, κατόπιν της μακροχρόνιας παραχώρησης που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία. 

 

Exif JPEG

 

 

Έχοντας δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών, δημιουργήσαμε πρότυπη μονάδα εναλλακτικής εκπαίδευσης. Το ΠΚΑ στοχεύει στην εφαρμογή σειράς παρεμβάσεων, για την ευαισθητοποίηση και ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών, σε θέματα ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Το Κέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Δ/νσεις α’θμιας εκπαίδευσης όλης της Πελοποννήσου. Η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά, εντάχθηκε στα σχολικά προγράμματα επισκέψεων, στα πλαίσια εφαρμογής πολιτικών εναλλακτικών εκπαιδευτικών δομών. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά ως πεζοί, οδηγοί ποδηλάτων και μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του Πάρκου. 

Η λειτουργία του Κέντρου αποσκοπεί: α) στην εκπαίδευση σε θέματα ΚΟΚ σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών και β) στην αναψυχή όλων των δημοτών παράλληλα με την προβολή θεμάτων Οδικής Κυκλοφορίας.

Σήμερα, λειτουργεί οκτώ μήνες το χρόνο εξυπηρετώντας σχολικές μονάδες α΄θμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας κυρίως.