Χορηγίες 2018

  Στις 08-01-2018, κατέθεσε αίτηση χορηγίας η «Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο». Πρόκειται για Σωματείο, που εδρεύει στον Δήμο Πύργου (Αγ. Κυριακής 4). Καταστατικό σκοπό έχει την προαγωγή και ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου (αριθ.πρωτ. 2/2012 Πρωτοδικείο Ηλείας). Το Σωματείο αιτήθηκε την οικονομική ενίσχυσή του, με το ποσό των 1.500,00 €, στα πλαίσια παρουσίασης του Θεατρικού Έργου «Ψηλά από την Γέφυρα» του Άρθουρ Μύλλερ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 10 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου του 2018, στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΛΩΝ.

Η εκδήλωση έλαβε χορηγία δεδομένου ότι επρόκειτο για αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός. Το συγκεκριμένο Σωματείο έχει πλέον να επιδείξει πολυετή επιτυχημένη και ποιοτική δραστηριότητα, με αλυσιδωτά ευεργετικά ωφελήματα για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου «Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο» (ΑΦΜ: 997851905), για την παρουσίαση του Θεατρικού Έργου «Ψηλά από την Γέφυρα» από τις 10 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου του 2018, στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΛΩΝ, με το ποσό των 1.000,00 €.

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, που προβάλουν παράλληλα τον τόπο μας. Έλαβε στις 12-02-2018 επιστολή της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου, με την οποία γνωστοποιήθηκε η διοργάνωση του 39ου Ολυμπιακού Ράλλυ που έγινε στην πόλη μας από τις 14 και 15 Απριλίου του 2018.

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα και σημαντική προβολή από ΜΜΕ, όπου προβλήθηκε σημαντικά ο Δήμος μας.

Εγκρίθηκε η χορηγία της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου για την διοργάνωση του 39ου Ολυμπιακού Ράλλυ, στις 14 και 15 Απριλίου 2018 στην πόλη του Πύργου, με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €).

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, που προβάλουν παράλληλα τον τόπο μας. Έλαβε στις 03-04-2018 επιστολή της Μικτής Χορωδίας Πύργου, με την οποία ενημερώθηκε για την διοργάνωση Πανελλήνιας Χορωδιακής Συνάντησης Πύργου στις 14 Απριλίου του 2018.

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα και σημαντική προβολή από ΜΜΕ.

Εγκρίθηκε η χορηγία της Μικτής Χορωδίας Πύργου για την διοργάνωση «Πανελλήνιας Χορωδιακής Συνάντησης Πύργου», στις 14 Απριλίου 2018 στην πόλη του Πύργου, με το ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €).

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου, με το αριθ.πρωτ.: 398/16-04-2018 έγγραφό του, γνωστοποίησε την διοργάνωση τριήμερου επιστημονικού συνέδριου με θέμα την Βιοηθική. Συνδιοργανωτές ήταν η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε.Ηλείας.

Βιοηθική είναι ο κλάδος εκείνος της επιστήμης που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής και συνίσταται στην προσπάθεια αποφυγής μη αντιστρεπτών καταστάσεων που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού υλικού. Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα και καθιερώθηκε στην διεθνή βιβλιογραφία αντικαθιστώντας σταδιακά τον όρο “ιατρική ηθική”. Η ραγδαία ανάπτυξη των Βιολογικών επιστημών και η δυνατότητα παρέμβασης του ανθρώπου σε διάφορες βιολογικές διαδικασίες έκαναν απαραίτητη την ανάπτυξη ενός νέου γνωστικού αντικειμένου, αυτού της Βιοηθικής. Από τη φύση της η Βιοηθική είναι το σημείο τομής διαφορετικών επιστημονικών πεδίων της Βιολογίας που περιλαμβάνουν τη Γενετική, τη Βιοτεχνολογία, τη Βιοϊατρική, ενώ εμπλέκονται και τελείως διαφορετικοί γνωστικοί τομείς όπως η Νομική και η Θεολογία.

Το αντικείμενο της νέας επιστήμης ανέκυψε έπειτα από την αλματώδη πρόοδο που συντελέστηκε στην Ιατρική πρώτα και έπειτα στη Βιολογία, κυρίως από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Πράγματι η διεθνής επιστημονική κοινότητα, έλαβε γνώση ότι υπήρχε έντονη η ανάγκη της καταδίκης των εγκληματικών (συνάμα αποτρόπαιων) πειραμάτων που πραγματοποίησαν οι ναζί γιατροί και βιολόγοι στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ποτέ μέχρι τότε ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα πειραματισμού, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλη κλίμακα, πάνω σε συνανθρώπους του και ποτέ ξανά δεν θα έπρεπε να επαναληφθεί η φρικώδης περιπέτεια των ανθρώπινων πειραματόζωων.

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα και εγκρίθηκε η χορηγία προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργο, με το ποσό των 800,00 €, για την διοργάνωση τριήμερης επιστημονικής ημερίδας με θέμα την Βιοηθική. Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως στις 6 Μαΐου στον Πύργο Ηλείας.

 Ο Π.Σ. ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ, με το από τις 17-05-2018 έγγραφό του, γνωστοποίησε δράσεις που υλοποιεί. Οι δράσεις υλοποιούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή αθλητών του σε Διεθνές Τουρνουά στην Τιμισοάρα Ρουμανίας.

Εγκρίθηκε η χορηγία προς τον Π.Σ.ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ με το ποσό των 400,00 €, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων.

  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ΟΥ Δημοτικού Σχολείου πύργου, με το από τις 1-06-2018 έγγραφό του, γνωστοποίησε δράσεις που υλοποιεί. Οι δράσεις υλοποιούνται στον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό τομέα.

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2018, υλοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Εγκρίθηκε  χορηγία προς τον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου» με το ποσό των 500,00 €, στα πλαίσια υλοποίησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Χορηγίες 2017

 Αίτημα χορηγίας υποβλήθηκε στις 28-02-2017 το νομικό πρόσωπο «Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers». Ζγτούσε τη χορηγία για την φιλοξενία συμμετεχόντων στην Διημερίδα “Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα” την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων που λειτουργεί νόμιμα (5/2014 Πρωτοδικείο Ηλείας) ως αναγνωρισμένη Αστική Εταιρεία με έδρα την Αρχαία Ολυμπία έχει ως σκοπό την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης, επιστημονικής, ηθικής ή υλικής σε οποιονδήποτε Έλληνα εκπαιδευτικό λειτουργό που συμμετέχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας και φορέα στον οποίο εργάζεται και την ενίσχυση του επιστημονικού ρόλου του δασκάλου στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια «Συμμαχία του Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα» με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίων, Διεθνών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και τον Εμπνευστή της πρωτοβουλίας Δρ. Αλέξη Λύρα Ειδικό Σύμβουλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η Μη κερδοσκοπική Εταιρεία λειτουργεί από το 2014, διοργανώνει φιλεκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά της Ηλείας (κουκλοθέατρο στον Κούβελο, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πάρκο ΣΠΚ, βιβλιοδρομίες κα). Έχουν ήδη αναπτύξει ανθρωπιστικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Ηλείας, για τους οποίους γίνονται κατά καιρούς εκκλήσεις βοήθειας μέσω της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και των Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα. Ως ομιλητές στη Διημερίδα που διοργανώθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ : Παϊπέτης Στέφανος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Παπαμαρινόπουλος Σταύρος καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον στη Διημερίδα συμμετείχε το Δ.Σ του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Ερευνών που έχει έδρα την Κρήτη.

Εγκρίθηκε η χορηγία του νομικού προσώπου «Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers» για την υλοποίηση δράσης «Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα», με το ποσό των πεντακοσίων ευρώ μόνον (500,00 €)

  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, που προβάλουν παράλληλα τον τόπο μας. Έλαβε στις 02-03-2017 επιστολή της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου, με την οποία ενημερώθηκε για την διοργάνωση του 38ου Ολυμπιακού Ράλλυ που έγινε στην πόλη του Πύργου από τις 1 έως στις 2 Απριλίου του 2017.

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα και σημαντική προβολή από ΜΜΕ, όπου προβλήθηκε σημαντικά ο Δήμος Πύργου.

Εγκρίθηκε η χορηγία της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου για την διοργάνωση του 38ου Ολυμπιακού Ράλλυ, που θα υλοποιήθηκε στις 1 και 2 Απριλίου 2017 στην πόλη του Πύργου, με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €).

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου έλαβε από τις 31-03-2017 αίτηση χορηγίας που κατέθεσε ο κ. Μπάλλας Θεόδωρος, για λογαριασμό της Τ.Κ. Χειμαδιού. Η τοπική κοινότητα, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πύργου, συνδιοργανώνει την διεξαγωγή ετήσιας πεζοπορίας στην περιοχή μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου. Η εκδήλωση, είναι εθνικής εμβέλειας και αναβιώνει την διαδρομή από Αρχαία Ήλιδα έως Αρχαία Ολυμπία. Προάγει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και θα επιφέρει σημαντική προβολή του Δήμου Πύργου.

Εγκρίθηκε η χορηγία της Τ.Κ.Πύργου (Δήμος Πύργου) για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 €).

Κατατέθηκε αίτημα χορηγίας από την κα Ρήγα Ηρώ, σχετικά με πολιτιστική εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής», που διεξήχθη στην πόλη του Πύργου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πολιτιστικός – μορφωτικός Σύλλογος «ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου του 2017,  με παράλληλη υλοποίηση σειράς δράσεων αποσκοπώντας σε πολύπλευρη προσέγγιση προς την τοπική κοινωνία. Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν αλυσιδωτά ευεργετικά αποτελέσματα, δημιουργώντας εορταστικό κλίμα, ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, τόνωση της τοπικής οικονομίας κ.λ.π.

Εγκρίθηκε η ενίσχυση διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 20 Ιουνίου του 2017 στον Πύργο Ηλείας, από τον «Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με την χορηγία ποσού 500,00 €

  Στις 01-06-2017 υποβλήθηκε αίτημα χορηγίας του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΟΣ». Ο σύλλογος για πέμπτη χρονιά πραγματοποιεί διοργάνωση καλαθοσφαίρισης στο αθλητικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για εκδήλωση που προάγει τον αθλητισμό, ο σύλλογος έχει κατά το παρελθόν αποδείξει την δυνατότητα επιτυχημένης διοργάνωσης, ενώ και κατά το παρελθόν η χορηγία που προσφέρθηκε έτυχε ευρείας εκτίμησης και αποδοχής από τους δημότες του Πύργου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων διαγωνιζόμενων ανήλθε των 850 ατόμων, ενώ οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ξεπέρασαν κατά πολύ τις πέντε χιλιάδες.

Εγκρίθηκε η χορηγία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ» (ΑΦΜ: 997352330) για την «5η διοργάνωση καλαθοσφαίρισης Αγίας Βαρβάρας» με: α) το ποσό των 400,00 €, β) την παραχώρηση χρήσης εγκαταστάσεων ΚΑΠΗ Δήμου Πύργου, κατά την περίοδο από 06-07-2015 έως 09-07-2015.

 Στις 28-06-2017 υποβλήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΔΟΜΗ ΔΙΚΤΥΟ, αίτημα χορηγίας. Η επιχείρηση πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση στον Πύργο στις 30-07-2017 και συγκεκριμένα στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα. Ο φορέας διοργάνωσης είναι μη κερδοσκοπικού σκοπού, αποτελεί φορέα ανάπτυξης της κοινωνική επιχειρηματικότητας, ενώ η εκδήλωση εντάσσεται στους καταστατικούς σκοπούς της επιχείρησης και προάγει τις τέχνες. Η εκδήλωση συνέβαλε σημαντικά στην προβολή του έργου της Δη.Κ.Ε.Πύργου και θα ενδυνάμωσε την προσπάθεια διασύνδεσής της με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Πύργου.

Εγκρίθηκε η χορηγία διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης από την «ΔΟΜΗ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» (ΑΦΜ: 997352606) με το ποσό των 500,00 €.

 Αίτημα χορηγίας κατατέθηκε από την κα Ρήγα Ηρώ, σχετικά με προγραμματισμένη πολιτιστική εκδήλωση «Port Festival», που διεξήχθη στην περιοχή Κατακόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πολιτιστικός – μορφωτικός Σύλλογος «ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Αυγούστου του 2017 και συμπεριελάμβανε σειρά παράλληλων δράσεων αποσκοπώντας σε πολύπλευρη προσέγγιση προς την τοπική κοινωνία.

Εγκρίθηκε η ενίσχυση διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Port Festival 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Αυγούστου του 2017 στον Πύργο Ηλείας, υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου «Μικρή Ακαδημία» (ΑΦΜ: 997210886), με την χορηγία ποσού 500,00 €.

Κατατέθηκε από τις 12-7-2017 αίτημα χορηγίας του «Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας». Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, έχει επανειλημμένα επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, προβολή και προώθηση λαογραφικών στοιχείων, τοπικών εθίμων και γενικότερα σε δράσεις που προβάλουν τον τόπο μας και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά του γνωρίσματα. Στην αίτηση-επιστολή που λάβαμε, ο «Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας», γνωστοποίησε την διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης και συγκεκριμένα την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Τι είναι ο έρωτας» της δημοσιογράφου Δέσποινας Σωτηροπούλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 28-07-2017. Τα έσοδα από την εκδήλωση, διατέθηκαν  προς ενίσχυση του «Συλλόγου Πίστη», ο οποίος έχει καταστατικό σκοπό την ενίσχυση παιδιών με καρκίνο.

Εγκρίθηκε η χορηγία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας, για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 28 Ιουλίου 2017, με το ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ μόνον (250,00 €).

Χορηγίες 2016

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, κατά πάγια πολιτική της είναι αρωγός σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, που προβάλουν τον τόπο μας. Έλαβε επιστολή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμπετίου, με την οποία ενημερώθηκε πως το σχολείο αυτό έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα εγκεκριμένο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα «Ανακυκλώνω με ρομπότ στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακές αξίες». Το προγράμματος έχει βραβευτεί και χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση (για την αγορά του εξοπλισμού και τις μετακινήσεις). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό υλοποίησής του, ομάδα οκτώ μαθητών και πέντε εκπαιδευτικών, μετέβηκε στη Θεσσαλονίκη στο χρονικό διάστημα από 3 έως 6 Μαρτίου για να συμμετάσχει στον τελικό της διοργάνωσης First Lego League Greece. Στο τελικό της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχε το 8ο Δημοτικό Σχολείο, ως το μοναδικό από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, διεξήχθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή εβδομήντα ομάδων με οκτακόσια πενήντα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ήταν απολύτως επιτυχής υπό το ηχηρό μήνυμα «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ!».

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ και προβολή από ΜΜΕ. Το σχολείο διέθετε δικό του περίπτερο από τη διοργανώτρια Εταιρεία την Edu Act όπου προβάλλονταν παράλληλα και ο Δήμος Πύργου.

Εγκρίθηκε χορηγία συμμετοχής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμπετίου στον τελικό της διοργάνωσης First Lego League Greece, με το ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Με επιστολή της, η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου, ενημέρωσε για την διοργάνωση του 37ου Ολυμπιακού Ράλλυ που έγινε στην πόλη του Πύργου από τις 2 έως στις 3 Απριλίου του 2016.

Η διοργάνωση είχε Πανελλήνιο Χαρακτήρα και με σημαντική προβολή από ΜΜΕ, όπου προβλήθηκε σημαντικά η Δη.Κ.Ε.Πύργου και ο Δήμος Πύργου.

Εγκρίθηκε χορηγία της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου για την διοργάνωση του 37ου Ολυμπιακού Ράλλυ, που υλοποιήθηκε υπό την μέριμνά της στις 2 και 3 Απριλίου 2016 στην πόλη του Πύργου με: α) την δωρεά τετρακοσίων ευρώ (400,00 €), β) την οργάνωση δεξίωσης δεκαπέντε ατόμων στο κατάστημα ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ, στις 2 Απριλίου 2016 με το ποσό των τριακοσίων ευρώ μόνον (300,00 €).

 Με επιστολή της, η Σχολική Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύργου, μας ενημέρωσε για την έναρξη λειτουργίας Πολιτιστικού Χώρου Πλανητάριου, στο Μέγαρο Δημοτικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου. Η διοργάνωση των εκδηλώσεων είχε αντίκτυπο σε όλον τον Δήμο Πύργου. Φιλοξενήθηκαν αρχικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, που λειτουργούν στο Δήμο Πύργου και στην συνέχεια λοιπές σχολικές μονάδες του Νομού Ηλείας. Η επιχείρησή μας εκ του Καταστατικού σκοπού της, είναι υποχρεωμένη να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας, να ενθαρρύνει και να βοηθήσει κάθε προσπάθεια διάχυσης τεχνολογίας και πολιτισμού στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Εγκρίθηκε η χορηγία της Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύργου (ΑΦΜ: 997851284), για την λειτουργία Πολιτιστικού Χώρου Πλανητάριου (Μέγαρο Δημοτικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου) με την δωρεά πεντακοσίων ευρώ μόνον (500,00 €).

  Με επιστολή του ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ», μας ενημέρωσε για την διεξαγωγή εκδηλώσεων στις 19 Ιουνίου 2016, στην πλατεία Νικάκη. Οι εκδηλώσεις υπό την επωνυμία «Μουσικοχορευτικό σεργιάνι στις ιστορικές γειτονιές της πόλης μας», έχουν σκοπό να αναδείξουν την ιστορία της περιοχής Σταυροπάζαρο και του ιστορικού κτιρίου Δημοτικής Αγοράς Πύργου. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από δράσεις των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου. Η επιχείρησή μας επιβραβεύοντας την ουσιαστική αυτή προσπάθεια διαφύλαξης της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος και θέλοντας να ενθαρρύνει δραστηριότητα που σχετίζεται με εναλλακτικό τουρισμό, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Εγκρίθηκε η χορηγία του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ» (ΑΦΜ: 998543120), για την διεξαγωγή εκδηλώσεων υπό την επωνυμία «Μουσικοχορευτικό σεργιάνι στις ιστορικές γειτονιές της πόλης μας», με το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €).

 Ο Ποδηλατικός Τριαθλητικός Σύλλογος Πύργου ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, μας γνώρισε την διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα 7th CRITERIUM OLYMPIC RACE OF PEACE κατά την 10η και 11η Ιουνίου του 2016. Στον αγώνα θα συμμετείχαν αθλητές από όλη την επικράτεια και όπως κάθε χρόνο είχε μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία. Επισημαίνεται ότι διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα νυχτερινός αγώνας. Η Δη.Κ.Ε.Πύργου επιβραβεύοντας την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που εντάσσεται στα πλαίσια αθλητικού τουρισμού και στόχευε στην προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Εγκρίθηκε χορηγία του Ποδηλατικού Τριαθλητικού Συλλόγου Πύργου ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ (ΑΦΜ: 998543906), για την διεξαγωγή εκδηλώσεων υπό την επωνυμία «7th CRITERIUM OLYMPIC RACE OF PEACE», με την κάλυψη δαπάνης εστίασης 100 αθλητών/αθλητριών για τρεις (3) ημέρες στο κατάστημα ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ στον Πύργο Ηλείας, κατά την 10η και 11η Ιουνίου 2016, με το ποσό των 2.142,00 ευρώ.

 Με επιστολή του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Πύργου – ΟΛΥΜΠΙΟΣ, μας γνώρισαν την διοργάνωση 4ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ. Οι εκδηλώσεις θα διεξήχθησαν από τις 1/7/2016 έως στις 4/7/2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις Κέντρου Αγίας Βαρβάρας. Το τουρνουά γίνεται σε ετήσια βάση και έχει τεράστια επιτυχία, με σημαντικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής με συνδημότες μας από 9 έως και 60 ετών.

Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν ουσιαστική διαφήμιση για τον Δήμο μας. Η επιχείρησή μας επιβραβεύοντας την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που εντάσσεται στα πλαίσια αθλητικού τουρισμού και στοχεύει στην προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, επιβραβεύει και ενισχύει τις δράσεις αυτές.

Εγκρίθηκε η χορηγία του Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Πύργου – ΟΛΥΜΠΙΟΣ (ΑΦΜ: 997352330), για την διεξαγωγή εκδηλώσεων υπό την επωνυμία «4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ», με το ποσό των 150,00 €.

 Με αίτημα χορηγίας ο Πρόεδρος του Τ.Δ.Λατζοΐου, μας γνώρισε την διεξαγωγή τοπικής πανήγυρης στα πλαίσια εορτασμού Προφήτη Ηλία στις 19 και 20 Ιουλίου 2016. Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη διαφύλαξης πολιτιστικών στοιχείων του Δήμου μας και ουσιαστική διαφήμιση – προβολή του τουριστικού προϊόντος για τον Δήμο μας. Η επιχείρησή μας επιβραβεύοντας την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που εντάσσεται στα πλαίσια εναλλακτικού θρησκευτικού τουρισμού, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Εγκρίθηκε χορηγία του Τ. Δ. Λατζοΐου, για την διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων στις 19 και 20 Ιουλίου 2016, με το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €).

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, προβολή και προώθηση λαογραφικών στοιχείων, τοπικών εθίμων και γενικότερα σε δράσεις που προβάλουν τον τόπο μας και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά του γνωρίσματα. Λάβαμε επιστολή του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας, με την οποία μας γνωρίζουν την διεξαγωγή τοπικής πανήγυρης που συμπεριλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια εορτασμού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 5 και 6 Αυγούστου 2016. Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη διαφύλαξης πολιτιστικών στοιχείων του Δήμου μας. Επιβραβεύοντας την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που εντάσσεται στα πλαίσια εναλλακτικού θρησκευτικού τουρισμού, εγκρίθηκε χορηγία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας, για την διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων στις 5 και 6 Αυγούστου 2016, με το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00 €).